Auto raakt te water bij eenzijdig ongeval op A28

Henry-Wallinga©-A28-Staphorst-05STAPHORST – Bij een eenzijdig ongeval op de snelweg A28, tussen Staphorst en De Lichtmis, is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man gewond geraakt. Door onbekende oorzaak raakte de man met zijn voertuig van de weg, gleed dwars door de berm en kwam in een sloot tot stilstand. Omstanders zagen het gebeuren en schoten direct te hulp.

Enkele politie-eenheden en de ambulancedienst waren snel ter plaatse en namen de eerste hulp over van de omstanders. Ook de brandweer van Staphorst werd ingezet. Om de man weer naar de overkant te krijgen moesten zij een loopplank over de sloot leggen. Het slachtoffer, een 56-jarige man uit Kampen, is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto weer uit de sloot getakeld en afgevoerd naar het depot. Het weinige verkeer ondervond geen hinder van het ongeval.