Automobiliste botst tegen gevel van boerderij

Henry-Wallinga©-Auto-Gevel-Rouveen-01ROUVEEN – Een automobiliste is woensdagmiddag met haar auto tegen de gevel van een woning aangereden. De vrouw reed op de Oude Rijksweg en wilde volgens omstanders iets van de achterbank pakken. Terwijl zij zich omdraaide draaide ze ook het stuur mee. De hierop volgende correctie zorgde dat de vrouw de macht over het stuur verloor en dwars door de tuin reed om vervolgens met een flinke klap tegen de gevel tot stilstand te komen.

De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer werd opgeroepen om te voorkomen dat de woning verdere schade opliep. Dit was niet het geval zodat een aannemer de muur zal komen stutten. De woning heeft door de aanrijding flinke schade opgelopen.

De totaal vernielde auto is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De politie heeft de nodige gegevens voor dit incident op papier gezet. Een aannemer heeft het gat in de muur gedicht met een noodoplossing.