Auto raakt in slip in chicane en botst op tegenligger

Henry-Wallinga©-Chicane-Werkerlaan-Hasselt-02HASSELT – Bij een flinke aanrijding op de Werkerlaan, de N331, zijn woensdagmiddag twee voertuigen zwaar beschadigd geraakt. Het ongeval ontstond doordat de personenauto, komende vanaf de Zwartewaterbrug, in de chicane in een slip raakte. De auto kwam hierdoor op de verkeerde weghelft terecht en kwam in botsing met een busje komende vanaf de richting van Zwartsluis.

Ondanks de enorme ravage bleven beide bestuurders ongedeerd. Door het ongeval was de kruising gestremd wat zorgde voor een flinke verkeerschaos. Al het verkeer moest over de parallelweg. Bergingsbedrijf Hooikammer zette daarom gas bij om de voertuigen zo snel mogelijk op te laden zodat de kruising weer kon worden vrijgegeven. Aannemersbedrijf van der Kolk heeft de vele brokstukken van het wegdek geveegd en zorgde voor de tijdelijke afzetting.