Zweefvliegtuig crasht in maïsveld tijdens landing

Henry-Wallinga©-Crash-Zweefvliegtuig-01DALMSHOLTE – Bij het zweefvliegveld van Aeroclub Salland in Dalmsholte heeft een zweefvliegtuig vrijdagmiddag tijdens de landing een boom geraakt. Het toestel kwam neer in een maïsveld tussen de Vilstersedijk en de landingsbaan van het vliegveld en werd daarbij totaal vernield.

Rond half vijf kregen de hulpdiensten de melding binnen van de crash en rukten vervolgens met groot materieel uit. De brandweer heeft onder begeleiding van het medisch personeel de piloot, een 42-jarige man uit Zwolle,  uit de cockpit gehaald waarna de man met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis met letsel aan rug en nek.

De dienst luchtvaartpolitie kwam ter plaatse voor een uitgebreid onderzoek. Vanuit een helikopter en vanaf de grond werden opname’s gemaakt voor het onderzoek. Het zweefvliegtuigje, dat in bezit is van Aeroclub Salland, zal door de vereniging zelf worden geborgen.