Gewonden bij kop staart aanrijding op Hasselterweg

Henry-Wallinga©-Kop-Staart-Rotonde-Zwolle-01ZWOLLE – Bij een flinke kop-staart aanrijding op de Hasselterweg bij Zwolle zijn donderdagmiddag rond half vier twee personen gewond geraakt. Een bestuurder van een bestelauto merkte te laat de stilstaande file voor hem op. Ondanks een ferme rempoging botste de bestelauto op een Mazda die achteraan de file stond voor de rotonde nabij de wijk Stadshagen.

Door de klap schoot de Mazda weer door op zijn voorganger, een Citroen Xsara Picasso met aanhanger. De gewonden die bij dit ongeval vielen zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ondertussen brachten medewerkers van de verkeersongevallendienst het incident nauwkeurig in kaart.

Voor dit onderzoek en voor de berging, die door bergingsbedrijf Leerentveld werd uitgevoerd, moest de gehele weg een tijdje worden afgesloten. Hierdoor ontstond al snel een file met een behoorlijke lengte. Rond kwart voor vijf werd de weg weer vrijgegeven en loste de file al snel weer op.