Kleine brand op binnenvaartschip snel bedwongen

Henry-Wallinga©-Alm-Zwartsluis-06ZWARTSLUIS – Op een scheepswerf aan Het Bosch in Zwartsluis is vanmorgen tijdens werkzaamheden aan een binnenvaartschip brand ontstaan in het vooronder. De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden om 08:27 uur opgeroepen. In het vooronder was “ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen” toch brand uitgebroken. De eerste blussing is gedaan door de medewerkers van de scheepswerf en zij hadden de brand al snel onder controle.

De brandweer was snel ter plaatse en kon de bluswerkzaamheden overnemen van de medewerkers. Het sein “brand meester” werd al snel gegeven door de bevelvoerder van de tankautospuit van Zwartsluis. Hierop rukte de brandweer van Hasselt weer in. Met de warmtebeeldcamera werd er een laatste controle uitgevoerd in de het vooronder. Ook werd er een meting op koolmonoxide gedaan om te controleren of het weer vellig was om de ruimte te betreden. Uit deze controles kwamen geen bijzonderheden waarop de manschappen weer konden inpakken en terugkeren naar de kazerne.