Burgemeester neemt vlootschouw sleepbootdagen af

Henry-Wallinga©-Vlootschouw-Zwartsluis-20ZWARTSLUIS – Zaterdag aan het eind van de middag heeft burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland de vlootschouw van de Nationale Sleepbootdagen afgenomen. Hiermee kwam een eind aan het driedaagse evenement welke jaarlijks plaats in afwisselend het Overijsselse Zwartsluis of het Utrechtse Vianen. Zowel voor de inwoners als voor de deelnemende sleepbooteigenaren vormen de Nationale Sleepbootdagen hét nautische evenement bij uitstek.

Ruim 160 stoere, soms antieke maar in ieder geval nostalgische sleepboten, zorgden in en rondom de Kolksluis en Havendijk voor een boeiend schouwspel en stalen de show met kracht- en vaardigheidsproeven. Absolute topattractie tijdens de editie 2014 van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis was de prachtige stoomsleper ss Pieter Boele. De ruim 120 jaar oude Pieter Boele is sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw in beheer van de Stichting Dordt in Stoom. Zo’n 25 vrijwilligers, bijna allemaal afkomstig uit de nautische of maritieme sector, houden de sleper in topvorm. Dankzij hun inzet blijft de stoomsleper in een perfecte staat van onderhoud.

Deze vlootschouw werd onder stralende weersomstandigheden afgenomen door de burgemeester, die vele groeten vanaf de deelnemende sleepboten en opduwers in ontvangst mocht nemen. De organistatie kan ook deze keer weer terugkijken op een geslaagde editie van de Nationale Sleepbootdagen en wil een ieder bedanken voor de belangstelling. Zij zien u dan ook graag in 2015 weer in Vianen of in 2016 in Zwartsluis.