Automobilist veroorzaakt ongeval na black-out

Henry-Wallinga©-Zomerdijk-Wanneperveen-09WANNEPERVEEN – Op de Zomerdijk, de N375 van Beukers naar Meppel, is zaterdagmiddag 31 mei ter hoogte van de afslag naar Doosje een ongeval gebeurd. Een automobilist komende vanaf Beukers kreeg een black-out en kwam op de linkerweghelft terecht. De auto met vijf inzittenden kwam daarna in de berm waarna de man een ruk aan het stuur gaf. Hierdoor kwam de auto in botsing met een vanuit Meppel naderende auto.

De auto boorde zich vol in de flank van een echtpaar uit Kuinre. De twee voertuigen raakten onbestuurbaar en kwamen aan de andere kant van de weg in de berm tot stilstand. Een tweetal ambulances werden opgeroepen vanwege de mogelijke vele gewonden. Hiervan was gelukkig geen sprake, slechts de bijrijder van de geramde auto had licht letsel. De man werd ter plekke behandeld aan zijn hand. Alle overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Het verkeer op de drukke doorgaande weg had veel last van het ongeval. Om beurten werd het verkeer via het naastgelegen fietspad langs het ongeval geleid. De twee voertuigen raakten bij het ongeval total loss en werden door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.