Echtpaar mist kruising en belandt met auto in sloot

Henry-Wallinga©-Matenweg-Nijeveen-03NIJEVEEN – Een echtpaar is donderdagavond 29 mei, Hemelvaartsdag, gewond geraakt tijdens een ongeval met hun auto. De bestuurder reed op de Lambert van de Linde Albertzoon Weg op de kruising met de Matenweg dwars door een schrikhek en kwam half in de sloot tot stilstand. Vermoedelijk had de man niet in de gaten dat het einde van de weg naderde. Mogelijk was het hoge onkruid dat voor het schrikhek stond de oorzaak.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer van Meppel assisteerde het medisch personeel bij het veilig overbrengen van de slachtoffers naar de ambulance. De bestuurder kwam vrijwel ongeschonden uit dit avontuur, zijn vrouw had wel letsel en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Leerentveld kreeg de taak om de zwaar gehavende Audi A3 van 2003 uit de sloot te takelen. Dit bleek nog niet zo’n makkelijke klus maar de berger kreeg hulp uit onverwachte hoek. Nieuwsgierige jeugd uit een nabij gelegen keet schoten te hulp. Zij staken de handen uit de mouwen en in een mum van tijd stond de auto op het bergingsvoertuig.