Verlichte avondvaart tijdens Nationale Sleepbootdagen

Henry-Wallinga©-Avondvaart-Zwartsluis-18ZWARTSLUIS – Maar liefst 60 sleepboten en opduwers deden mee aan de verlichte avondvaart in de late uurtjes van Hemelvaartsdag op donderdag 29 mei 2014. De kern van Zwartsluis was op deze avond ruim een uur lang voor de buitenwereld afgesloten. Speciaal voor dit onderdeel van de Nationale Sleepbootdagen stonden de twee bruggen in het dorp langdurig open.

Het verkeer werd omgeleid, maar wie verstandig was kwam op tijd naar het Zwartewaterdorp in de IJsseldelta om getuige te zijn van een idyllisch schouwspel. Belangstellenden konden langs de boorden van Zwartewater en Meppelerdiep getuige zijn van één van de hoogtepunten van dit maritieme spektakel.

De avondvaart is niet alleen een mooi schouwspel om naar te kijken, ook heeft de organisatie er voor gezorgd dat het festijn door meerdere muzikale groepen wordt ondersteund. Deze varen mee op de boten, zodat een sfeervolle entourage ontstaat.

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis is een tweejaarlijks evenement tijdens het Hemelvaartweekend. In 2014 staat het van 29 t/m 31 mei voor de 12e keer op de evenementenkalender.
Meer informatie: www.sleepbootdagen.com