Auto met aanhanger in de sloot aan Hasselterweg

Henry-Wallinga©-Hasselterweg-Zwolle-05ZWOLLE – Aan de Hasselterweg is dinsdagmiddag een auto met aanhanger te water geraakt. De automobilist zag een voor hem ontstane file te laat en besloot de berm in te sturen. De man ontweek wel de file maar de auto met aanhanger kieperde pardoes de sloot in. De auto en aanhanger kwamen ondersteboven in de sloot terecht.

Omstanders schoten direct te hulp om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Een opgeroepen eenheid van de politie heeft de man snel naar huis gebracht. Om een verkeerschaos te voorkomen werd besloten de combinatie te gaan bergen na de avondspits. Een motoragent zou bij het incident blijven.

Iets verderop ontstond ook een ongeval waar de motoragent die bij dit incident stond ook voor werd opgeroepen. Er was dus niemand meer bij de te water geraakte auto. Automobilisten die langsreden zagen de auto met aanhanger in de sloot liggen maar zagen geen personen staan. Zij alarmeerden de hulpdiensten en sprongen in de sloot om hulp te bieden. Brandweerkorpsen van Hasselt en Zwolle en politie werden opgeroepen. Al snel werd duidelijk dat het hier om een eerder ongeval ging en werd de brandweer teruggefloten. Na dit voorval werd besloten om de berging maar direct uit te voeren.

Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de auto en aanhanger geborgen. Dit kon alleen nadat een weghelft werd afgesloten. Medewerkers van van der Kolk regelden het verkeer veilig langs het bergingsvoertuig. Tegen 19:00 uur was de klus geklaard en werd de weg weer vrijgegeven.