Ree te water aan de Zomerdijk

Henry-Wallinga©-Meppelerdiep-Zwartsluis-07ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis kreeg vrijdagmorgen om 09:31 uur vanuit de alarmcentrale de opdracht om eens een kijkje te nemen in de omgeving van de Zomerdijk. In het kanaal langs de weg was volgens een melder een ree te water geraakt. De opgeroepen manschappen koppelden de boot achter de brandweerauto en gingen op pad.

Langs de Zomerdijk werd de combinatie geparkeerd om zo de boot te water te laten. Na een korte zoektocht door het Meppelerdiep werd inderdaad een ree aangetroffen. Een brandweerman in een speciaal redpak kon het beest al snel te pakken krijgen. Zowel ree als brandweerman werden aan boord gehaald van het brandweervaartuig waarna er een rustig plekje werd gezocht om het beestje weer vrij te laten.

In de omgeving van buurtschap Baarlo werd de ree weer losgelaten en na het maken van een paar vreugdesprongen verdween het beest in het veld.