Clubgebouw De Eendracht beschadigd door brand

Henry-Wallinga©-Koppel-Genemuiden-08GENEMUIDEN – Een korte felle brand heeft donderdagavond 22 mei het clubgebouw van STG De Eendracht flink beschadigd. Om 17:26 uur klonk het alarm voor de twee blusgroepen van Genemuiden. Dikke zwarte rookwolken trokken over de stad. De brand werd direct bestreden door leden van de schaatsclub die snel ter plaatse waren.

In een opslag van matten was brand ontstaan waarna het vuur al snel oversloeg naar het pas gerealiseerde nieuwbouwdeel van het clubgebouw. Dat de brand niet vanzelf was ontstaan was duidelijk dus besloot de politie direct een onderzoek in te stellen. Aanwezige kinderen werden verhoord en verklaringen werden opgenomen.

De uitslag van het onderzoek is nog niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.