Auto uitgebrand op afrit tankstation Dekkersland

Henry-Wallinga©-Autobrand-Dekkersland-04STAPHORST – Op de A28, tussen De Lichtmis en Staphorst, is zondagavond een auto volledig uitgebrand. De bestuurder was net vertrokken vanuit Zwolle om naar zijn huis in Emmen te gaan toen hij net voor tankstation Dekkersland rook onder de motorkap zag komen. Nog net kon de afrit worden gehaald naar het tankstation. De vlammen sloegen onder de kap vandaag en binnen de kortste keren stond de auto volledig in brand.

Medewerkers van het pompstation alarmeerden de brandweer van Staphorst. Ondanks dat de brandweer zeer snel ter plaatse was kon men niet worden voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De afrit naar het tankstation was ten tijde van de brand afgesloten.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de restanten van de 12 jaar oude Mazda Premacy afgevoerd. Voor de man zal vervoer naar huis worden geregeld.BT

Medewerker pompstation had geen mobiel mee dus die heeft later pas gebeld, na melding via mobiel.