Brandweer redt pink uit mestkelder

Henry-Wallinga©-Steenwetering-Zwolle-10ZWOLLE – Donderdagmorgen rond 09:00 uur werd de Hasselter brandweer opgeroepen om de Zwolse collega’s te komen assisteren bij het bevrijden van een pink uit een mestkelder. Bij een stal gelegen aan de Steenwetering was een pink door de roosters gezakt en onderin de put terecht gekomen. De Zwolse ploeg liet via de alarmcentrale de veetakel komen.

Na het maken van een plan van aanpak werd snel actie ondernomen. De veetakel werd snel opgebouwd en twee manschappen gekleed in duikpak en met ademluchtbescherming gingen de mestput in om de jonge koe weer voor het ontstane gat te krijgen. De reddingspoging verliep soepel en binnen no-time stond het dier weer veilig op het droge.

Nadat het beest een grondige wasbeurt had ondergaan mocht het zich weer vervoegen bij de rest. De ingezette manschappen en het nodige materiaal werden afgespoeld en weer netjes ingepakt voor een volgende melding. Tegen 10:15 keerden de ingezette manschappen elk weer terug naar hun eigen kazernes en kon de boer beginnen aan herstelwerkzaamheden.