Met auto tegen boom na intrappen verkeerde pedaal

Henry-Wallinga©-Achthoevenweg-Staphorst-09STAPHORST – Op de Achthoevenweg in Staphorst vond maandagmiddag een eenzijdig ongeval plaats. Een automobilist kwam vanaf de aldaar gelegen bouwmarkt en wilde met zijn auto linksaf de Achthoevenweg indraaien. De bestuurder wilde nog snel voor een van rechts naderende auto de weg op en trapte het gas flink in. Om de bocht nog te kunnen halen moest de man vaart minderen maar trapte op het verkeerde pedaal.

In plaats van de rem licht aan te raken werd de voet op het gaspedaal geplaatst en de auto schoot naar voren. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Bedrijfshulpverleners die de klap hoorden kwamen snel in actie en alarmeerden de hulpdiensten. De Staphorster brandweer heeft met gereedschap het portier van de bestuurder opengemaakt. Vervolgens kon de man zelf naar de gereedstaande ambulance lopen voor een controle.

De man en zijn vrouwelijke passagier werden na onderzoek door een familielid opgehaald en thuisgebracht. De flink beschadigde auto is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. Ten tijde van het ongeval werd het verkeer omgeleid via de parkeerplaats van de bouwmarkt.