Automobilist overlijdt na botsing tegen boom

Henry-Wallinga©-Meenteweg-Havelte-05HAVELTE – Bij een eenzijdig ongeval op de Meenteweg in Havelte is woensdagavond rond 18:30 uur een automobilist om het leven gekomen. De jongeman, een 18-jarige inwoner van de gemeente Westerveld, verloor de macht over het stuur en botste tegen met de linker voorzijde van zijn auto tegen een boom. Hierdoor sloeg de auto om en botste vervolgens met het dak tegen een andere boom. Door de enorme klap overleed de bestuurder vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Ter hoogte van het ongeval hadden wegwerkzaamheden plaatsgevonden. Er werd een nieuwe toplaag aangebracht waardoor de weg ruim bezaaid lag met split. Mogelijk is de auto, door een combinatie van een te hoge snelheid en de ruime hoeveelheid van split, onbestuurbaar geworden met het ongeval als gevolg. De verkeersongevallendienst heeft dit in onderzoek.