Automobiliste gewond na voorrangsfout

Henry-Wallinga©-Eekhorstweg-Meppel-01MEPPEL – Op de Eekhorstweg op het Meppeler industrieterrein is donderdagmorgen een aanrijding ontstaan door een voorrangsfout. Een automobiliste wilde vanaf de Rabroekenweg linksaf de Eekhorstweg oprijden. Daarbij zag ze een bestuurder van een bestelauto over het hoofd met een flinke aanrijding als gevolg.

De auto van de vrouw gleed de kruising over en kwam verderop naast de weg in een grasveld tot stilstand. Door de botsing raakte de vrouw gewond en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer van Meppel heeft met hydraulisch redgereedschap de deur opengemaakt en het medisch personeel geassisteerd de vrouw uit de auto te halen.

Een tweetal analisten van de verkeersongevallendienst van de politie hebben het ongeval in kaart gebracht. Het doorgaande verkeer had veel last van het ongeval en moest rekening houden met een vertraging van een uur. Berger Hooikammer uit Staphorst heeft de twee totaal vernielde voertuigen afgevoerd.