Brandweer en dierenambulance op jacht naar ree

Henry-Wallinga©-Haagjesgracht-Wanneperveen-04WANNEPERVEEN – Vrijwilligers van de brandweer en dierenambulance zijn donderdagmiddag aan de Haagjesgracht in Wanneperveen op jacht geweest naar een ree. Het arme beestje was te water geraakt en kon in eerste instantie zelf onmogelijk weer uit het water komen.

Na vergeefse pogingen van de bemanning van de dierenambulance werd de hulp ingeroepen van de brandweer. Deze inzet was gelijk een primeur voor de brandweer van Zwartsluis. Met de splinternieuwe tankautospuit was dit de eerste uitruk. Ook de inzet van de droogpakken voor oppervlakte reddingen was uniek.

De ree zag al die aandacht van brandweermannen en medewerkers van de dierenambulance allemaal niet zo zitten en vluchtte, na enkele malen ietwat zenuwachtig heen en weer gezwem, toch de steile wal op en vertrok. Uiteindelijk was dit toch het resultaat en was de inzet dus geslaagd. Van het dier ontbrak elk spoor.