Vijf gewonden bij brand in appartementencomplex

Henry-Wallinga©-Karveelschipperstraat-Zwolle-03ZWOLLE – Bij een brand in een appartementencomplex aan de Karveelschipperstraat in de Zwolse wijk Stadshagen zijn woensdagmorgen vijf personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak brak er op de begane grond in één van de woningen van het complex brand uit. De rook die bij deze brand vrijkwam trok al snel door het gehele pand.

De zeven woningen en een praktijk werden met spoed ontruimt. De bewoners en hun 4-jarig kind, een bovenbuurvrouw en een passant zijn met ademhalingsproblemen opgevangen door ambulancepersoneel. De passant heeft de getroffen familie geholpen uit de brandende woning te komen. Alle personen zijn onderzocht maar behoefden geen verdere medische hulp.

De woning is door de brand onbewoonbaar verklaard. Voor de familie zal vervangende woonruimte worden gezocht. Het pand zal nog enige tijd niet toegankelijk zijn wegens schoonmaakwerkzaamheden.