Automobilist raakt gewond bij eenzijdig ongeval

Henry-Wallinga©-Zomerdijk-Zwartsluis-09ZWARTSLUIS – Bij een eenzijdig ongeval in de vroege morgen van Koningsdag is op de Zomerdijk, tussen Zwartsluis en de afslag naar Meppel, een automobilist gewond geraakt. De man verloor in een bocht de macht over het stuur, draaide een halve slag en botste vervolgens ter hoogte van de bestuurdersdeur tegen een boom.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de man al uit het voertuig. Ambulancepersoneel heeft samen met manschappen van de brandweer de man met een schepbrancard in de ambulance gebracht. Zijn verwondingen vielen, volgens de eerste berichten, behoorlijk mee maar uit voorzorg is de man toch overgebracht naar een ziekenhuis voor een uitvoerig onderzoek.

Bergingsbedrijf Hooikammer mocht de totaal vernielde Duitse degelijke wagen afvoeren. Het verkeer ondervond weinig hinder van het incident.

Op hetzelfde moment botsten in Genemuiden, tijdens de traditionele brommernacht, twee bromfietsen op elkaar. Ook hier viel het letsel gelukkig mee. Controle in het ziekenhuis was niet noodzakelijk.