Op hol geslagen vierspan dendert door Berkum

Henry-Wallinga©-Vierspan-Zwolle-02ZWOLLE – Bewoners van de Erasmuslaan in de Zwolse wijk Berkum stonden vrijdagmiddag wel even raar te kijken. In een perkje in de straat stonden namelijk een koetsier en een gedeelte van een vierspan. Een koetsier was vanaf de Kranenburg gestart met zijn vierspan voor een heerlijk ritje. Helaas verliep alles anders dan gepland. De paarden zijn ergens van geschrokken en sloegen op hol.

Twee paarden raakten los van het span en sloegen op de vlucht. Één paard kon op de Vechtbrug worden gegrepen, de andere werd verderop in de wijk aangetroffen. De koets met de overgebleven twee paarden kwam tot stilstand in een perk na een verkeersbord en een boompje omver te hebben gereden. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.