Horecagelegenheid zwaar beschadigd door brand

Henry-Wallinga©-Steenstraat-Zwolle-09ZWOLLE – Bij een korte maar felle brand is woensdagavond een horecagelegenheid zwaar beschadigd geraakt. De Zwolse brandweer kreeg rond 23:30 uur vanuit de Meldkamer Oost Nederland direct al de opdracht om met twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de Steenstraat te gaan. Enkele minuten later werd een derde blusvoertuig opgeroepen en was de brand opgeschaald naar grote brand.

Door nog onbekende oorzaak is in “Honing Food; Sushi en Wok to go” brand uitgebroken. Omdat het getroffen pand midden in de oude, brandgevoelige binnenstad staat werd veel materieel ingezet. De bewoner van het bovengelegen appartement en de naastgelegen coffeeshop werden snel geëvacueerd.

Brandweerlieden hebben de complete inventaris uit het pand gehaald. Ook is een flink gedeelte van het plafond gesloopt om bij de brandhaard te kunnen komen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De bewoner van de woning boven de horecazaak zal tijdelijk een ander onderkomen moeten zoeken. De woning is voorlopig onbewoonbaar.