Harde wind brengt buitenlandse toeristen in nood

Henry-Wallinga©-Bovenwijde-Giethoorn-04GIETHOORN – De venijnige wind die zondag over ons land trok heeft op de Bovenwijde in Giethoorn voor de nodige overlast gezorgd. De vele toeristen, die in de bekende bootjes door de mooie grachten van Giethoorn trokken, kregen op de Bovenwijde te maken met een verradelijke wind. De rondvaartboten die met een elektromotor zijn uitgerust hadden niet genoeg capaciteit om weer terug in de grachten te komen.

Enkele bootjes werden in het riet geblazen en sloegen om. Zo raakten enkele buitenlandse toeristen te water. De brandweer van Giethoorn heeft samen met de politie besloten om de doorgang naar de Bovenwijde af te sluiten. Dit zorgde voor een chaos in de smalle grachten. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.