Schietincident aan De Rijpstraat in Zwolle

Henry-Wallinga©-Schietincident-Zwolle-09ZWOLLE – Bij een schietincident in de Zwolse wijk Wipstrik is zaterdag aan het begin van de avond een 26–jarige man uit Breda gewond geraakt. Het incident deed zich voor op op de kruising De Rijpstraat met de Willem Barentszstraat.

Het slachtoffer is door een nog onbekende man in zijn bovenlichaam geschoten terwijl hij in zijn auto zat. Na de schietpartij is de man snel uit zijn auto gegaan en door een bekende van hem opgevangen in huis. Het slachtoffer is later met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De schutter en een tweede nog onbekende man zijn er met de auto van het slachtoffer vandoor gegaan. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd en is een buurtonderzoek gestart. De politie vraagt getuigen die meer kunnen vertellen over het schietincident om contact op te nemen via 0900-8844.


UPDATE:
Aangehouden voor harddrugbezit, verlaten plaats ongeval Apeldoorn en schietincident Zwolle

Twello – Aan de Rijksstraatweg zijn maandagmorgenvroeg 7 april jl. drie mannen uit: Zwolle (22), Almelo (23) en een 33-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs.

Apeldoorn
Het drietal wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij een verkeersongeval op de A50- onder Apeldoorn op zondagavond 6 april jl., waarbij zij er vandoor waren gegaan zonder hun identiteit bekend te maken. Met een politiehelikopter is geruime tijd naar het drietal, dat er via weilanden rennend vandoor was gegaan, gezocht.

Zwolle
De auto in Apeldoorn, waarin het drietal zat, bleek de -als ‘gestolen’ gesignaleerde- auto te zijn waarin zaterdagmiddag 5 april jl. twee mannen er vandoor waren gegaan, na een schietincident op de Rijpstraat in Zwolle. Daarbij raakte een 26-jarige man uit Breda ernstig gewond toen hij in zijn auto werd beschoten.

Het drietal is ingesloten. Tegen hen is een nader onderzoek gestart naar aanleiding van hun aanhouding, mogelijke betrokkenheid bij het ongeval in Apeldoorn, en de diefstal van de auto en het schietincident in Zwolle.