Grote brand in loods met bouwmaterialen

Henry-Wallinga©-Mastenmakerstraat-Zwartsluis-06ZWARTSLUIS – Zaterdagmorgen rond 05:00 is er brand uitgebroken in een schuur naast een loods aan de Mastenmakerstraat. Bij aankomst van de Sluziger brandweer sloegen de vlammen al uit de schuur en was de brand al overgeslagen naar de aangrenzende loods. Snel werd er assistentie gevraagd van collega’s uit Hasselt en Genemuiden en werd ook een hoogwerker opgeroepen.

Diverse omwonenden moesten hun huizen verlaten vanwege gevaar op overslag. In de loods, die inmiddels volledig in brand stond, lag voornamelijk bouwmateriaal. De hoogwerker werd succesvol ingezet om de woning voor de loods te behouden. Ook andere naastgelegen panden liepen door de goede inzet geen gevaar meer.

Om de brand goed te kunnen blussen werd met een kraan de zijwand van de loods verwijdert. Ook werd nog een vorkheftruck in veiligheid gebracht. Deze had wel enige schade maar sloeg toch nog aan toen de sleutel werd omgedraaid. De brandweer is tot ver in de morgen bezig geweest met het nablussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Uit het eerste onderzoek van de politie is gebleken dat brandstichting kan worden uitgesloten.Henk

Mooi fotos altijf henry , maar wat mij menig keer verbaast is dat er bij grote branden in zwartwaterland alleen maar korpsen worden opgeroepen uit zwartwaterland , terwijl bvb zws steeds voor een middelincident in sint jansklooster of giethoorn ofzo loopt te neusen terwijl dat andersom niet gebeurd valt jou dat ook op? Vage protocollen gr henk