Gewonde bij aanrijding voor spoorwegovergang

Henry-Wallinga©-Spoorwegovergang-Zwolle-08ZWOLLE – Bij een ongeval voor de spoorwegovergang aan de Hessenweg is in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 april een persoon gewond geraakt. Twee voertuigen wilden net weer gaan rijden nadat zij voor een trein moesten wachten. Een bestuurster van een bestelauto had de snelheid van deze voertuigen verkeerd ingeschat en botste achterop een auto met daarin twee personen.

Door de klap schoot de aangereden Toyota Aygo naar voren en botste vervolgens op een B.M.W. Alle automobilisten leken ongedeerd maar na verloop van tijd kreeg de bestuurder van de aangereden Toyota last van de nek en besloot om weer in de auto te stappen. Ambulancepersoneel schakelde daarom de hulp van de brandweer in omdat mogelijk het dak van de auto moest worden verwijdert om de gewonde rechtstandig uit de auto te krijgen. Dit bleek achteraf niet nodig. De persoon kon zelf op de gereedstaande brancard stappen en is ter observatie naar een ziekenhuis overgebracht.

Omdat een van de voertuigen gevaarlijk dicht op de overweg stond en door de vele brokstukken reden de treinen met lastgeving. Dit betekent dat de trein met slechts een hele lage snelheid mag rijden en er bij overwegen en andere gevaarpunten geclaxonneerd moet worden en deze punten nog langzamer benaderd moeten worden.

De bestuurder van de B.M.W. kon zelf, zonder zichtbare schade aan zijn voertuig, zijn weg vervolgen. De overige twee voertuigen moesten door bergingsbedrijf Leerentveld worden afgevoerd. Een onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval was niet nodig. De verklaringen van de betrokkenen bleek voldoende te zijn.