Vier voertuigen betrokken bij kop-staart aanrijding

Henry-Wallinga©-Kop-Staart-Nieuwleusen-01NIEUWLEUSEN – Opnieuw heeft er zich een ongeval voorgedaan in de file voor de rotonde op de N377 bij Nieuwleusen. Een automobilist merkte de wachtende rij auto’s op de Nieuwe Dedemsvaartweg te laat op en botste op het laatste voertuig. Dit voertuig kwam door de klap weer in botsing met de voor haar stilstaande bestelauto, en deze botste weer op een auto daarvoor.

Ondanks de hevige impact bleek, na controle door ambulancepersoneel, dat de bestuurster die de grootste klap had gekregen geen letsel had. Een team van de politie hielp de betrokkenen met het uitwisselen van de nodige gegevens. Ondertussen was de bestuurder van het voorste voertuig al vertrokken. Even werd gekeken naar schade maar meer vond de automobilist niet nodig en vertrok weer. De overige automobilisten werden allen onderworpen aan een blaastest. Uit deze test bleek dat niemand in overtreding was.

Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de drie overgebleven voertuigen afgevoerd. Het verkeer ondervond veel hinder van het ongeval. Verkeer richting Nieuwleusen mocht de N377 gewoon gebruiken terwijl het verkeer richting De Lichtmis over de parallelweg werd geleid. De omleiding duurde ongeveer een uur.