Containerbrand op industrieterrein van Genemuiden

Henry-Wallinga©-Containerbrand-Genemuiden-03GENEMUIDEN – In een met textiel gevulde container is donderdagavond brand uitgebroken. De brandweerkorpsen van Genemuiden en Hasselt kregen om 21:15 uur op de pagers de melding binnen van de brand aan de Sisalstraat op het Genemuidiger industrieterrein.

Ter plaatse troffen de brandweermannen een flink rokende container aan die gevaarlijk dicht bij een gebouwtje stond. Met behulp van een kraan werd de container snel verplaatst. In verband met de waterwinning was de PMS (personeel/materieel/slangenwagen) vanuit Hasselt opgeroepen. Omdat de brandkraan op enkele meters van de container was is dit voertuig niet ingezet en kon het weer terug naar de kazerne.

Vele liters water en schuim werden de container ingespoten om een eind aan de brand te maken. Na ruim anderhalf uur was de klus geklaard en gaf de bevelvoerder de opdracht aan zijn manschappen om in te pakken.