Schoorsteenbrand verwoest rietgedekte woning

Henry-Wallinga©-Dijkweg-Lemelerveld-04LEMELERVELD – In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart heeft een vernietigende schoorsteenbrand een rietgedekte woning aan de Dijkweg in Lemelerveld compleet verwoest. De brandweerpost van Lemelerveld kreeg om 00:12 uur de eerste melding. Binnen twintig seconden na de eerste alarmering gaf de dienstdoende centralist, mede vanwege de ligging van de woning, het sein middelbrand.

Hierop kreeg, naast de officier van dienst, ook de blusgroep van Heino de oproep om naar de locatie van de brand te gaan. Enkele seconden later werd ook de hoogwerker van Zwolle opgeroepen. Deze is, net als het groot watertransport, voor zover bekend niet ingezet.

De woning werd door de brand compleet verwoest. De brandweer is tot ver in de nacht bezig geweest met nablussen.