Opnieuw brandstichting in vuilniscontainers

Henry-Wallinga©-Schoolstraat-Zwartsluis-02ZWARTSLUIS – In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart is er opnieuw brand gesticht in enkele vuilniscontainers. Ditmaal waren een drietal kliko’s aan de Schoolstraat doelwit. De woning, een winkelpand en een vlakbij geparkeerde auto liepen hierbij schade op.

Om 03:17 uur kwam er bij de brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt een melding binnen van een woningbrand. Ondertussen was de bewoner met omstanders zelf al begonnen met blussen hetgeen aardig lukte. De brandweer van Zwartsluis had de brand snel onder controle en was de hulp van de buurtcollega’s niet nodig. Eenheden van de politie stelden direct een onderzoek in. De omgeving werd hiervoor afgezet.

Nadat de woning en een naastgelegen winkelpand door de brandweer waren geventileerd kon het ingezette materiaal weer worden ingepakt. Een medewerker van Stichting Salvage zal de eigenaren van de woning en winkel bijstaan in de verdere afhandeling van de brand.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben rond 03:15 uur in de omgeving van de Schoolstraat zich te melden via 0900-8844. Dit is de vierde brandstichting in vier maanden tijd.