Vrachtwagencombinatie in sloot na onwelwording

Henry-Wallinga©-Hermelenweg-Zwolle-02ZWOLLE – Zaterdagmiddag is een vrachtwagenchauffeur met zijn combinatie in een sloot aan de Hermelenweg, de parallelweg van de A28 tussen Zwolle en de Lichtmis, beland nadat hij onwel was geworden. De man werd snel geholpen door een ambulanceverpleegkundige die met de rapid responder ter plaatse kwam. Na een kort onderzoek werd besloten, ondanks dat de man alweer goed bij was, dat er een bezoek moest worden gebracht aan het ziekenhuis.

Ondertussen was de berging op gang gezet. Een takelauto van bergingsbedrijf Hooikammer en een telescoopkraan van de firma Russcher moesten in actie komen om de combinatie weer op de weg te zetten. Ook waren enkele collega’s van de man inmiddels ter plaatse met een vervangende truck om zo de oplegger toch nog vandaag op zijn eindbestemming te krijgen.

De bergingsklus verliep vrij soepel en zo stonden truck en aanhanger weer vlot op de weg. De beschadigde truck werd door de berger naar de dealer gebracht en de oplegger werd achter een andere truck gekoppeld en naar het distributiecentrum gebracht.