2 gewonden bij grote brand in rietgedekte boerderij

Henry-Wallinga©-Geerligsland-Staphorst-05STAPHORST – Bij een zeer grote brand in een rietgedekte boerderij met aangrenzende stal zijn vannacht twee personen gewond geraakt. Rond 03:00 uur brak de brand uit in het pand aan het Geerligsland in Staphorst. Twee tankautospuiten en de officier van dienst kregen de eerste melding. Vijf minuten later kreeg ook de brandweer van Zwartsluis opdracht om met spoed ter plaatse te komen.

Twaalf minuten na de eerste melding kreeg ook brandweer Vollenhove het sein via de alarmontvangers om met spoed met de waterwagen naar Staphorst te gaan. Ook het groot watertransport werd opgeroepen. Vanwege de wind en het vele vliegvuur en dus de kans op overslag op naastgelegen rietgedekte woningen werd ook de tankautospuit van Hasselt opgeroepen.

Bewoners waren ondertussen al bezig met tuinslangen om de rieten daken van hun woning nat te maken. Het vliegvuur kwam tot ver in de omgeving terecht en vormde een groot gevaar.

De rietgedekte woning met stal was ondanks enkele verwoede pogingen, waaronder een binnenaanval, compleet ten prooi gevallen aan de vlammenzee. De bluswerkzaamheden namen de gehele nacht in beslag en duurde nog tot ver in de morgen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.