Huishoudens zonder stroom door brand in transformatorhuis

Henry-Wallinga©-Transformatorhuis-Nieuwleusen-07NIEUWLEUSEN – Een brand in een transformatorhuis aan het Westeinde in Nieuwleusen heeft ervoor gezorgd dat een onbekend aantal huishoudens vanaf 11:30 uur zonder stroom is komen te zitten. De brandweer van Zwolle en Nieuwleusen werd in eerste instantie opgeroepen voor een woningbrand, aldus te lezen op de pagers. Dit werd al snel gewijzigd in een brand in een transformatorhuisje.

Voordat de brand bestreden kon worden moest eerst een sleutelhouder ter plaatse komen. Nadat de man met de sleutel was gearriveerd kon men uiterst voorzichtig de deuren openen. Met een poederblusser en een CO2 blusser werd er een eind gemaakt aan de vlammen.

Ondertussen waren monteurs van Enexis al bezig met voorbereidingen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen. Er zal met behulp van een aggregaat getracht worden om de huishoudens weer te voorzien van stroom.