Auto te water aan de Stadsweg

Henry-Wallinga©-Stadsweg-Rouveen-01ROUVEEN – Bij een eenzijdig ongeval op de Stadsweg is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart een auto te water geraakt. In de auto zaten twee personen die daarbij zwaar gewond raakten. Om middernacht kregen de hulpdiensten het ongeval gemeld via de alarmcentrale.

Passanten zagen de auto op de kop in de brede sloot langs de donkere weg liggen en sprongen in het koude water om hulp te verlenen. Al snel kregen ze de bestuurder te pakken maar helaas zat de man met zijn been bekneld. Een eenheid van de politie was snel ter plaatse en ging ook te water.

De brandweer van Hasselt kwam een minuut later op de ongevalslocatie aan en ook enkele manschappen sprongen in het water. Één van hen monteerde snel de lier aan de auto zodat deze naar de kant getrokken kon worden. Inmiddels was de man bevrijd en werd er begonnen met reanimatie. Bij het verder verkennen van het voertuig vond men ook nog een jonge vrouw in het voertuig. Ook zij werd snel aan wal gebracht en ook voor haar werd de reanimatie gestart.

Inmiddels waren een viertal ambulances gearriveerd om de broer en zus van alle medische hulp te voorzien. Ook het mobiel medisch team kwam ter plaatse. Vanwege het weer kwamen zij met de auto in plaats van de traumahelikopter. In kritieke toestand is het tweetal overgebracht naar het ziekenhuis.

Een duikteam van de brandweer Zwolle heeft de omgeving nog nagezocht op eventuele andere slachtoffers maar die werden niet aangetroffen. Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Zoals het nu lijkt kwam het tweetal vanuit Rouveen toen het vlak voor Hasselt in een bocht compleet mis ging. Zij waren op weg naar de haven van Zwartsluis alwaar hun ouders met een binnenvaartschip liggen.

Zondagmorgen kwam het treurige nieuws dat de bestuurder, een 19 jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel het ongeval niet heeft overleefd. Zijn zusje van 16 ligt nog in zeer kritieke toestand op de intensive care.