Korte felle brand verwoest chalet aan Rechterland

Henry-Wallinga©-Rechterland-Zwolle-03ZWOLLE – Aan het Rechterland is donderdagmorgen brand uitgebroken in een chalet. De brandweer kreeg omstreeks kwart voor negen de melding binnen. Vanwege de mogelijke kans op uitbreiding naar naastgelegen caravans en chalets werd direct het sein middelbrand gegeven.

Bij deze korte felle brand, die de chalet totaal heeft verwoest, is een kat omgekomen. Een man deed nog een poging om de kat te redden maar moest vanwege de rook deze dappere poging staken. De man kreeg van het ambulancepersoneel zuurstof toegediend. Een vrouw die uit de chalet kon vluchten is met ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis overgebracht.

Vanwege de waterwinning was de Kranenburgweg een tijdje afgesloten voor het verkeer. De politie heeft de omgeving van de chalet afgezet voor onderzoek. Over de oorzaak van de brand is op dit moment dan ook nog niets bekend.


)