Auto botst op lantaarnpaal na uitwijkmanoeuvre

Henry-Wallinga©-N377-Nieuwleusen-03NIEUWLEUSEN – Om een aanrijding met een andere auto te voorkomen is woensdagmiddag een automobilist op een lantaarnpaal gebotst. De man reed samen met een bijrijdster op de N377 richting Nieuwleusen toen er voor hen, ter hoogte van de rotonde, een file ontstond. De bestuurder had dit te laat opgemerkt. Een flinke rempoging mocht niet meer baten. De man wilde zijn voorganger niet raken en dus besloot de man het stuur om te gooien naar rechts, de berm in.

Normaal zou dit best kunnen maar helaas voor de automobilist stond net op dat punt een flinke lichtmast waartegen de Seat tot stilstand kwam. De mast knapte door de botsing af en kwam met een doffe klap op de grond terecht. Omdat de bijrijdster door de rempoging met haar gezicht op het dashboard was geklapt kwam er een ambulance van de post Lichtmis om de jonge dame te onderzoeken. Na een korte controle bleek haar letsel dusdanig mee te vallen dat verdere medische hulp niet nodig was.

De bestuurder had naast een flinke deuk in zijn ego ook ineens geen vervoersmiddel meer. De botsing met de lantaarnpaal had de 18 jaar oude Seat Inca geen goeds gedaan en kan worden afgeschreven. Bergingsbedrijf Leerentveld haalde de auto op. Een gespecialiseerd bedrijf zal de kapotte lantaarnpaal ontkoppelen en eerdaags vervangen voor een nieuwe. Een medewerker van de provincie beveiligde het incident.