Brand in vuilnisbakken leidt tot gevaarlijke situatie

Henry-Wallinga©-Handelskade-Zwartsluis-01ZWARTSLUIS – De bewoners van een appartement aan de Handelskade zijn in de nacht van zaterdag op zondag bruut uit hun slaap gewekt door buren. In een steeg stonden enkele vuilnisbakken in brand. De brand dreigde over te slaan naar de woningen.

Omdat de brand in de binnenstad zou zijn werd direct het sein middelbrand gegeven waarop naast de brandweer van Zwartsluis ook vanuit Hasselt een tankautospuit op pad werd gestuurd. Ter plaatse troffen de manschappen een gevaarlijke situatie aan. Naast de brandende kliko’s was het vuur overgeslagen naar een houten kast met daarin de gas-aansluiting voor het naastgelegen restaurant. Door de brand was er een kleine lekkage ontstaan waarop de omgeving direct werd ontruimd.

Het vuur was overigens snel bestreden met enkele stralen hoge druk. Met een overdrukventilator werden de woningen ontdaan van de rook. Inmiddels was ook de Rendo ingelicht om de ontstane lekkage te komen verhelpen. De huidige installatie was door de brand compleet verwoest. Er werd een tijdelijke oplossing bedacht zodat het restaurant wel weer zijn deuren kon openen.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft iemand zondagmorgen rond 04:00 uur iets verdachts gezien, dan vraagt de politie u vriendelijk om contact op te nemen via het landelijke telefoonnummer: 0900-8844.