Gewonde bij ongeval op kruising N371 in Meppel

Henry-Wallinga©-Pijlerbrug-Meppel-09MEPPEL – Bij een ongeval op de kruising van de N371 met de Rijksomweg is donderdagavond een man gewond geraakt. De man zat in een auto komende vanaf de carpoolplaats aan de Rijksomweg en wilde richting de Pijlerbrug. Hierbij zag de man een vanuit Havelte komende auto over het hoofd.

Deze wagen boorde zich diep in de flank van de auto. Door de klap sloeg de auto over de kop maar kwam wel weer op de wielen tot stilstand. De gewonde man kon zelf uit de zwaar gehavende auto klimmen. Hulp van de gealarmeerde brandweer was dus niet meer nodig. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De andere automobilist raakte niet gewond.

Een medewerker van de verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval in kaart gebracht. Hierna kreeg berger Leerentveld groen licht om de twee totaal vernielde voertuigen af te voeren. Ten tijde van het ongeval was de afslag richting de Pijlerbrug afgesloten voor al het verkeer.