Schoorsteenbrand aan de Barsbeek in Sint Jansklooster

Henry-Wallinga©-Barsbeek-StJansklooster-09SINT JANSKLOOSTER – Woensdagavond moesten de brandweerkorpsen van Vollenhove en Steenwijk uitrukken voor een schoorsteenbrand. Bij een rietgedekte woning aan de Barsbeek was de vlam in het kanaal geslagen. Door snel de kleppen te sluiten werd het gevaar al gedeeltelijk weggenomen.

De brandweer, die snel ter plaatse was, haalde de kachel leeg. Vanuit de hoogwerker werd het kanaal geïnspecteerd en even later geveegd. Bij deze veegbeurt kwam een maar kleine hoeveelheid creosoot vrij.

Na het vegen van het kanaal konden de manschappen het ingezette materieel weer inpakken voor een volgende klus. Voordat een ieder weer richting de posten terugkeerden werden zij allen getrakteerd op een kop koffie. Een toost op de goede afloop…