Twee gewonden door voorrangsfout op kruising

Henry-Wallinga©-Dekkersland-KlKloosterweg-Staphorst-05STAPHORST – Op de kruising van de Klaas Kloosterweg met het Dekkersland zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt bij een ongeval. Een bestuurster van een taxi rijdend op de Klaas Kloosterweg verleende op de kruising geen voorrang aan een van recht komende automobilist.

De taxi boorde zich met de voorzijde in de flank, ter hoogte van het achterwiel, van de ander auto. Hierbij liep de man letsel op aan nek en rug. Een medewerker van de ambulancedienst ontfermde zich om de man terwijl zijn collega het letsel van de taxichauffeuse onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat beide automobilisten moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis waarop een tweede ambulance werd besteld.

Vanwege het letsel werd de verkeersongevallendienst opgeroepen om de situatie vast te leggen voor de verzekeringsmaatschappijen. Hiervoor werd de kruising geheel afgesloten en moest al het verkeer weer rechtsomkeer.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgesleept.