Vrachtwagen met zand weggezakt bij losplaats

Henry-Wallinga©-Truck-Gennerdijk-Hasselt-01HASSELT – Het lossen van een vrachtwagen geladen met zand aan de Gennerdijk heeft vanmiddag heel wat voeten in de aarde gehad. De chauffeur kwam aan op de losplaats en reed zijn truck achteruit over een net aangelegde dam. Door het gewicht van de volgeladen truck begaf de dam het en begon de truck ernstig over te hellen. Langzaam zakte de vrachtwagen steeds verder weg. De chauffeur kon nog op tijd de motor uitschakelen en zijn mobieltje pakken om hulp in te roepen.

De machinisten van de rupskranen zagen het ongeval gebeuren en kwamen met hun machines in actie. Snel werden kettingen aan de vrachtwagen en de rupskranen vastgemaakt om te voorkomen de wagen zou doorrollen en in het water terecht zou komen.

Een servicemonteur van Cosmo Trucks uit Zwolle werd snel op pad gestuurd alsmede berger Stouwdam. Na het maken van een plan van aanpak kon de bergingsoperatie beginnen. Eerst moesten de afdekplaten worden verwijderd om zo de vracht zand van zo’n 25 ton te kunnen lossen. Hierna kon met behulp van de rupskraan van aannemersbedrijf Zielman de truck weer langzaam op zijn wielen worden gezet.

De zware bergingstruck van Stouwdam kon met behulp van de lier de vrachtwagen met gemak uit het mulle zand trekken. Een zeer opgeluchte chauffeur kon samen met de eigenaar van het transportbedrijf de relatief weinige schade opnemen. Geluk bij een ongeluk dus.