Felle brand verwoest boerderij in Ruinerwold

Henry-Wallinga©-Boerderijbrand-Ruinerwold-04RUINERWOLD – Een boerderij aan de Dokter Larijweg in Ruinerwold is woensdag in het begin van de middag afgebrand. Er werd al direct bij de eerste alarmering om 13:00 uur het sein “middelbrand” gegeven. Brandweereenheden uit o.a. Ruinerwold, Meppel, Hoogeveen en Koekange-De Wijk werden opgeroepen, maar de pannengedekte woning en de er achter staande rietgedekte schuur brandden volledig uit.

Wel slaagde de brandweer er in, een schuurtje met een asbestplaten dak te redden, zodat er geen asbestvezels vrijkwamen. Eerst werd nog gevreesd, dat de bewoner zich in het pand zou bevinden, omdat hij ’s middags meestal even slaapt. Gelukkig was dit niet het geval.

Omdat in dit gebied de waterwinning slecht is, werd ook het groot watertransport opgeroepen. Het waterleidingnetwerk aan de Dokter Larijweg kon de vraag niet aan en brak op enkele plaatsen.

Naastgelegen rietgedekte woningen kregen eveneens de aandacht van de brandweer, omdat vliegvuur een bedreiging vormde.

In de schuur bevond zich geen vee, omdat enkele maanden geleden het bedrijf beëindigd was. De bejaarde bewoner, die een verwarde indruk maakte, maar verder ongedeerd leek, is elders ondergebracht.