Schoorsteenbrand aan Het Oude Diep in Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-Zwartsluis-13ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis kreeg maandagavond een melding van een schoorsteenbrand aan Het Oude Diep in Zwartsluis. Bij het ter plaatse komen van het eerste voertuig was duidelijk dat de brand inmiddels was overgeslagen naar het dakbeschot.

De bewoners merkten de brand rond 22:00 uur op en schakelden de brandweer in. De rook kwam onder de dakpannen vandaan en werd steeds heviger. De bevelvoerder schaalde uit voorzorg op naar middelbrand waarop ook de brandweer van Hasselt ter plaatse kwam. Ook vanuit Meppel was hulp onderweg in de vorm van een hoogwerker.

Om goed bij de brandhaard te komen moesten dakpannen en het schoorsteenkanaal worden weggehaald. Na het nodige breekwerk kon eindelijk de brand worden geblust. De woning liep naast de gesloopte schoorsteen ook veel roetschade op. Een medewerker van de stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in de herstelwerkzaamheden en indien nodig vervangende woonruimte regelen.

De manschappen zijn tot na middernacht bezig geweest met deze klus.