Aldi supermarkt overvallen, dader direct opgepakt

Henry-Wallinga©-Overval-Aldi-Staphorst-10STAPHORST – Dinsdagavond heeft er in Staphorst opnieuw een overval plaatsgevonden. Ditmaal was de Aldi supermarkt aan de Boslaan aan de beurt. Al vrij snel kwamen berichten dat de dader, een 19-jarige man uit Assen, even verderop aan de Meestersweg zou zijn aangehouden.

Onder bedreiging van een mes moest een caissière geld afgeven aan de man. Politiemensen troffen de vermoedelijke overvaller na een 1-1-2 alarmmelding aan op de Meestersweg. Op basis van zijn signalement, kleding en zijn gespannen gedrag werd hij ingerekend. Bij hem werd een mes en geld aangetroffen. De man is ingesloten. Tegen hem is een onderzoek gestart.

De politie heeft de parkeerplaats voor de supermarkt ruim afgezet. Een medewerker van de technische recherche heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

Vorige week vrijdag werd er ook al een supermarkt in Staphorst overvallen. Toen betrof het de Poiesz aan de Markt in Staphorst.