Letsel bij kop-staart botsing tussen lijnbus en vrachtwagen

Henry-Wallinga©-Ceintuurbaan-bus-Zwolle-03ZWOLLE – Bij een kop-staart aanrijding tussen een lijnbus en een vrachtwagen zijn donderdagmiddag vier gewonden gevallen. De buschauffeur merkte te laat op dat een vrachtwagen voor hem stilstond op de Ceintuurbaan ter hoogte van de verkeerslichten bij de Kuyerhuislaan.

Door de klap schoot de vrachtwagencombinatie door en liep de chauffeur nekletsel op. Ook de buschauffeur raakte gewond. De man kreeg koelvloeistof over zijn benen en snijwonden door rondvliegend glas.

Ook enkele passagiers raakten gewond. De meeste konden ter plekke worden geholpen aan de opgelopen verwondingen. Één passagiere is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Door de botsing was de Ceintuurbaan afgesloten voor al het verkeer richting Heino. Dit leverde een verkeerschaos op dat tot ver in de stad te merken was. Ondanks de omleiding liep het verkeer vast. Bergingsbedrijven Hooikammer en Leerentveld hebben de vrachtwagen en de lijnbus afgevoerd. Een veegwagen van de Rova heeft het wegdek gereinigd waarna het verkeer weer vrije toegang kreeg.