Schoorsteenbrand aan de Leeuwte

Henry-Wallinga©-Schoorsteenbrand-Moespot-01SINT JANSKLOOSTER – Woensdagavond werden de brandweerkorpsen van Vollenhove en Zwartsluis gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. Bij een rietgedekte woning aan de Leeuwte in Sint Jansklooster (buurtschap Moespot) was brand ontstaan in het schoorsteenkanaal. Omdat het hier om een schoorsteenbrand ging werd tegelijkertijd ook de hoogwerker vanuit Steenwijk opgeroepen.

Volgens omwonenden sloegen de vlammen uit de schoorsteen en was de kans groot dat de rieten kap van de woning ook ten prooi zou vallen aan de vlammen. De brandweer van Vollenhove had de brand echter snel onder controle en de komst van de spuitgasten uit Zwartsluis was niet meer nodig.

Vanuit de hoogwerker werd het schoorsteenkanaal geveegd en was het gevaar geweken. Een uitvoerige controle met de warmtebeeldcamera bracht geen verdere bijzonderheden aan het licht zodat er kon worden begonnen met het inpakken van het ingezette materieel. Na een inzet van ruim een uur keerden de rode wagens en hun bemanning weer terug naar de posten wachtend op een volgende melding.