Spookrijder veroorzaakt ongeval op N50 bij Kampen

Henry-Wallinga©-N50-Kampen-01KAMPEN – Hulpdiensten werden zaterdagavond om 19:05 uur massaal opgeroepen om met spoed richting de N50 te gaan. Daar had zich een bijzonder ongeval voorgedaan waarbij, volgens de melding, gewonden waren gevallen. Een bestuurder van een ruim 30 jaar oude VW Golf reed richting knooppunt Hattemerbroek toen de man ter hoogte van afslag Kampen-Zuid links van de middengeleider terecht kwam. De man dacht dat hij op een afrit kwam en corrigeerde naar links. Hierdoor kwam de auto met daarin drie personen op de verkeerde weghelft en begon met “spookrijden”.

Een automobilist uit Kampen probeerde de tegemoet komende spookrijder nog te ontwijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. Zijn auto botste op de rechterzijkant van de spookrijder ter hoogte van het achterwiel. Deze brak af en de auto kwam door de klap op zijn zijkant tot stilstand. De twee mannen en een vrouw konden zelf uit de gekantelde auto klimmen. De inzittenden van de andere auto, een man en een vrouw, kwamen ook ongeschonden uit dit bijzondere avontuur.

De opgeroepen brandweer van Kampen hoefden niet in actie te komen. Een op voorhand bestelde traumahelikopter kon ook al snel weer worden afgemeld. Wel kwamen een tweetal ambulances ter plaatse om alle gedupeerden te onderzoeken op letsel. Geen van allen behoefde medische hulp waarop ook de ambulances weer richting hun poster keerden. Bergingsbedrijf Leerentveld voerde beide totaal vernielde wagens af.

Het verkeer op de N50 richting Emmeloord ondervond enige hinder tijdens de berging van de voertuigen.