Wateroverlast door breuk in waterleiding

Henry-Wallinga©-Klaas-Benninkstraat-Genemuiden-03GENEMUIDEN – De brandweer van Genemuiden kreeg zaterdagavond een melding binnen op de pagers van een wateroverlast. Bij een woning aan de Klaas Benninkstraat was een breuk ontstaan in de waterleiding. Hierdoor werd een gedeelte van de stoep weggespoeld en liep ook het water in de kruipruimte van een woning.

Met een dompelpomp werd het water weggepompt en kon het gat worden gedicht waardoor het water in de kruipruimte liep. De bevelvoerder had hiermee de situatie onder controle en gaf zijn manschappen de opdracht de boel in te pakken. Na overleg met de alarmcentrale werd besloten om de komst van het waterleidingbedrijf niet meer af te wachten. Voor de veiligheid werd met een afzetlint de omgeving van de lekkage afgezet.