Arrestaties bij ontmanteling wietplantage

Henry-Wallinga©-Wietplantage-Meppel-07MEPPEL – In een oud winkelpand aan de Kromme Elleboog heeft de politie maandagmiddag rond 14:00 uur bij een inval een wietplantage aangetroffen. Op het moment van de inval waren acht personen net bezig met het oogsten van de wietplanten. Deze acht personen en een persoon die buiten in een auto zat zijn allen aangehouden.

Agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor toen zij een auto bij het bedrijfspand zagen wegrijden. Nadat zij het kenteken ter controle hadden opgevraagd bij de Meldkamer van de politie Noord- Nederland bleek dat de kentekenhouder nog boetes open had staan. Toen de agenten de bestuurder, de 28-jarige inwoner van Leeuwarden, aanspraken roken zij een sterke hennepgeur. Aangezien de man net uit het pand aan de Kromme Elleboog kwam, was dat reden genoeg om daar een nader onderzoek in te stellen. Eenmaal binnen werden door agenten acht verdachten aangetroffen. De acht (zeven inwoners van Leeuwarden (28, 29, 31, 36, 37, 42, 46) , een 50-jarige inwoner van Sneek en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats) waren druk in de weer in de hennepkwekerij.

De plantage werd meteen ontmanteld door een gespecialiseerd bedrijf. De ruim 900 planten en tientallen kilo’s gedroogde hennep werden ter plekke vernietigd en ook de benodigde apparatuur werd in beslag genomen en zal ter vernietiging aangeboden worden. Ook de auto van de man uit Leeuwarden is in beslag genomen. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek zijn ingesloten.